Op donderdag 27 november vierde JINC een spetterende Awardshow! Tijdens deze show maakten verschillende genomineerden kans op een echte JINC-award. Op het podium kregen zij een quiz of casus voorgelegd of mochten zij vertellen waarom ze deelnemen aan de projecten van JINC. Ook de genomineerden in de categorie “JINC school van het jaar” hadden inspirerende motivaties voorbereid, maar door een misverstand kregen zij helaas niet de kans om deze te laten horen. Daarom willen wij de motivaties hier graag alsnog laten zien, want ze zijn het waard om te lezen! Shri Laksmi basisschool, College de Meer en het Huygens College, dank voor jullie mooie motivaties!

 

Motivatie deelname JINC Shri Laksmi basisschool:

“Ik ben juf Nirmala Shankar van groep 7 van de basisschool Shri Laksmi.

De leerlingen van groep 7 en 8 doen mee met de projecten van JINC, omdat onze leerlingen weinig rolmodellen hebben en vaak niet weten hoe het reilt en zeilt in het bedrijfsleven. JINC leert dat onze kinderen. JINC maakt de onzichtbare beroepen zichtbaar voor onze leerlingen. Hierdoor wordt de horizon van de kids verbreed. De Bliksemstages geven ook een beeld van hoe er in een organisatie met elkaar samen wordt gewerkt. De leerlingen vinden het een uitdaging om met de praktijkopdrachten aan de slag te gaan en de vaardigheden te ontdekken. Het lesmateriaal is goed, de organisatie is prima, reflectie is direct en de voorbereidingen maken een goede indruk bij ons.

Last but not least Shri Laksmi school werkt al heel lang en goed samen met JINC. Ik zou zeggen, ga zo door! Jong geleerd is oud gedaan.”

 

Motivatie deelname JINC College de Meer:

“Ik ben Naomi van der Linde, en werk in februari 2015, met ontzettend veel plezier, alweer 10 jaar op College de Meer. Sinds dit schooljaar ben ik decaan bovenbouw, maar ik ben als mentor al jaren op de hoogte van alle zaken die de school samen met JINC organiseert. Mij is gevraagd om te motiveren waarom wij, College de Meer, de JINC AWARD voor Beste School 2014 zou moeten winnen.

Stel je eens voor: Ik vertegenwoordig de leerling, en jullie – het publiek –  de grote boze buitenwereld die op jonge leeftijd al zóveel van mij verwacht: mezelf ontwikkelen, goede cijfers halen en dan óók nog  beslissingen nemen die belangrijk zijn voor mijn toekomst, die misschien zelfs de rest van mijn leven bepalen. En dat alles terwijl ik nu nog op een school zit waar ik mijn vingertje in de lucht moet steken om te vragen of ik naar het toilet mag.

We zijn op College de Meer, onder andere in samenwerking met JINC, met een toegewijd team élke dag bezig om onze leerlingen, met allerlei verschillende sociale en culturele achtergronden, voor te bereiden op deze cruciale beslissingen en de o zo moeilijke en spannende zoektocht naar hun plekje in de maatschappij.

Op College de Meer is ons doel altijd de leerling de mogelijkheid geven zelf de best mogelijke keuze te maken voor de toekomst: hoeveel coaches er ook komen en gaan, welke bliksemstages de leerlingen ook bezoeken: de persoonlijke ontwikkeling van de leerling staat tijdens deze zoektocht altijd op 1. De samenwerking met JINC, de inzet van alle coaches en de bedrijven die alle geweldige bliksemstages hebben georganiseerd hebben ons hier de afgelopen jaren zeer bij geholpen!”

 

Motivatie deelname JINC Huygens College:

“Dag Allemaal,

Onze school doet aan meerdere projecten van JINC mee en daar zijn we allemaal heel enthousiast over. Waarom? De projecten van JINC geven de leerlingen een kijkje in het echte beroepsleven. In dat opzicht zijn de projecten van JINC uniek, omdat ze onze leerlingen de kans geven om ervaringen op te doen die ze anders misschien nooit zouden kunnen doen. Zo zijn er in de afgelopen jaren goede ideeën voorbij gekomen. Zoals de FIETS 2 GO en de ROLLA-PLU, de paraplu voor op de rollator.

Namens het Huygens College, JINC bedankt!”