Rollenspellen

De directeuren deelden hun expertise en ervaring met de leerlingen in rollenspellen. Omar (15): “Ik had al eens eerder gesolliciteerd, bij de Albert Heijn. Daar hakkelde ik heel veel en wist ik niet wat ik moest zeggen. Vandaag kon ik goed oefenen en ik voel me nu veel zelfverzekerder voor de volgende keer.”  Ook het Van Vredenburch College ziet de voordelen van de sollicitatietraining. Mirjam Heskens, plaatsvervangend rector: “Ik vind het waanzinnig dat onze kinderen deze kans krijgen! Het is toch uniek dat ze vandaag tips krijgen van de bazen van deze bedrijven? Deze praktische oefening helpt ze echt verder; het motiveert ze om er wat van te maken.”

Meer kans op de arbeidsmarkt

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs helpt JINC kinderen die opgroeien in wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt, omdat elk talent telt.

JINC in Den Haag

In Den Haag krijgen dit jaar 900 vmbo-leerlingen een sollicitatietraining van (personeels)managers en directeuren uit het Haagse bedrijfsleven. Daarnaast gaan 2.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo op Bliksemstage bij allerlei bedrijven. Zij mogen een ochtend ervaren hoe het is om in dat bedrijf te werken, een goede voorbereiding op het maken van de profielkeuze. VNO-NCW Den Haag is partner van JINC.

 

Luister naar een kort radio-item over deze dag: https://www.omroepwest.nl/radio/programma/270233379/Muijs-in-de-Morgen/aflevering/270243894 (start 00:24:29)

Wil je ook jongeren helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt? Kijk dan hier wat je met je bedrijf kunt doen!

EFRO-Liggend

EFRO ondersteunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…