Samen maken ABN AMRO en JINC al 15 jaar maatschappelijke impact

Interview met Sander Bestevaar, directeur van de ABN AMRO Foundation en Carrière Coach bij JINC

Al 15 jaar werkt ABN AMRO nauw samen met JINC om kinderen een duwtje in de goede richting te geven. Sander Bestevaar, directeur van de ABN AMRO Foundation, vertelt over hoe de bank zich inzet om maatschappelijke impact te maken en wat hij persoonlijk heeft geleerd van zijn deelname aan het JINC-project Carrière Coach.

3 juli 2024

Carrière Coach

Sport, kunst, cultuur en maatschappij zijn de onderwerpen waar Sander zich vooral mee bezighoudt tijdens zijn werk als hoofd Partnerships, Events & Foundations. Dat is heel anders dan waar hij als kind van droomde. Hij wilde namelijk boer of profvoetballer worden. Sander begrijpt hierdoor goed dat veel jongeren nog niet weten wat ze later willen worden. Daarom heeft hij afgelopen jaar met veel plezier vier jongeren begeleid in het zoeken naar hun droom via het JINC-project Carrière Coach.

”De jeugd lui? Totaal niet. Ik zie hartstikke actieve, vrolijke, en toegewijde jongeren, die nog aan het zoeken zijn naar zichzelf en wat ze willen.”

Anekdotes

Tijdens zijn tijd als Carrière Coach bij JINC heeft Sander talloze inspirerende momenten beleefd. Een van de meest memorabele momenten vond plaats toen hij een groepje van vier enthousiaste jongeren begeleidde.

Lisa en Gaia wilden samen een schoonheidssalon beginnen. Youssouf wilde heel graag iets met zijn handen doen, maar wist nog niet of hij elektrotechnicus of timmerman wilde worden. Misschien wel botenbouwer, dus wees Sander hem op FED Ships. Uiteindelijk heb ik gezegd: ”wat je ook wil worden, ik ga je helpen.”

Hij geeft ze wat huiswerk op en duikt er zelf uiteraard ook in. De eerstvolgende keer dat ze elkaar weer zagen, had Sander een A4 mee met suggesties van bedrijven die ze op internet konden opzoeken om te overwegen. “Ze waren bijna verrast dat je je afspraken nakomt en zoiets gewoon doet. Dat was ook wel een beetje pijnlijk, dat het blijkbaar bijzonder is, maar het heeft wel geholpen. Daarna dachten ze waarschijnlijk: Hé, dit is iemand die er voor mij is en die best oké is.”

15 jaar partnerschap

Op de vraag waarom de samenwerking tussen JINC en de ABN AMRO al ruim 15 jaar zo goed is, heeft Sander een duidelijk antwoord: ”Omdat we in hetzelfde veld actief zijn.” De bank zet zich via de ABN AMRO Foundation in voor het verminderen van kansenongelijkheid bij kinderen met een sociaaleconomische achterstand. JINC is hierin een belangrijke partner.

”JINC combineert expertise met een duidelijke structuur en een heldere missie en met programma’s waar wij aan deel kunnen nemen. De combinatie met de inzet van onze medewerkers die als vrijwilligers kunnen meedraaien in die programma’s, gericht op die doelgroepen maakt het een hele mooie match.”

Vertrouwen in de toekomst

De vrijwilligers van ABN AMRO helpen met hun inzet niet alleen de jongeren maar worden zelf ook geïnspireerd. Zo vertelt Sander: ”Een van de dingen die me opviel tijdens de gesprekken met mijn leerlingen was dat zij nog echt in het moment leven.  Dat vergeten wij volwassenen nog wel eens.” Door deze hier-en-nu insteek valt het Sander op dat de jongeren weinig onzeker zijn over het vinden van een baan. “Gedachten als ‘het gaat mij niet lukken’ heb ik niet gezien of gehoord, waardoor de impact van het project eigenlijk nog groter wordt.”

SEOR, onafhankelijk onderzoeksbureau gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, deed in 2022 onderzoek naar de impact van JINC. Een van de conclusies luidt: “JINC is maatschappelijk waardevol; de persoonlijke veerkracht van jongeren neemt toe en JINC-projecten hebben een positieve impact op (studie en loopbaan) keuzegedrag.”

Duurzame maatschappelijke verantwoordelijkheid

Om écht verschil te kunnen maken, adviseert Sander andere bedrijven om maatschappelijke impact volledig te integreren in hun organisatie en bedrijfsstrategie, zoals bij ABN AMRO. Dan heb je de meeste impact en is het duurzaam ingericht.

”Wat wij samen met JINC doen, is direct bij de kinderen impact maken.  Door binnen deze invloedssfeer bepaalde radars te laten draaien, beïnvloeden we indirect weer iets anders. En doordat wij samen deze activiteiten doen, gaan veel meer mensen zien dat er iets nodig is en indirect zijn we daarmee bezig om het systeem te beïnvloeden.”

Het werk van Sander als Carrière Coach heeft daadwerkelijk impact: van kinderen die zich inschrijven voor opleidingen tot bredere systeemveranderingen die indirect worden beïnvloed. Dit bewijst hoe je als individu en als bedrijf een verschil kunt maken in de maatschappij. Ook als rolmodel meedoen met Carrière Coach? Klik hier.