04-10-22-JINC-NVW-Rdam-8-1

JINC ontvangt €600.000 steun van The Hg Foundation

Hiermee kunnen we jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand in heel Nederland enthousiasmeren voor tech & ICT-banen

JINC en The Hg Foundation, een fonds dat barrières wegneemt in het onderwijs en vaardigheden in de technologie, kondigen vandaag hun samenwerking aan rond een tweejarig technologiegericht programma voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten. We zijn ontzettend blij dat we de handen ineenslaan!

9 mei 2023

Jongeren die opgroeien in een omgeving met armoede missen vaak rolmodellen en begeleiding als het gaat om hun opleiding en toekomstig werk. Dit belemmert hun vermogen om goede keuzes te maken voor de toekomst.

In wijken met een sociaaleconomische achterstand is er minder begeleiding, zijn de schooluitvalcijfers hoger en zijn de werkloosheidsniveaus twee tot drie keer hoger dan het nationale gemiddelde. Dit vertaalt zich in een loskoppeling van de arbeidsmarkt die JINC en The Hg Foundation via deze samenwerking kunnen verbeteren.

In 2022 ondersteunde JINC 78.000 studenten op 533 scholen met de steun van 2.125 bedrijven. JINC’s huidige programma’s richten zich voornamelijk op de leeftijdsgroep tussen 8 en 16 jaar oud. De samenwerking met The Hg Foundation – ter waarde van €600.000 – zal een uitbreiding van dit aanbod mogelijk maken. Het zal zich richten op 1500 jongeren in het vmbo en mbo met de projecten Bliksemstage en Carriere Coach, verspreid over maximaal vier steden.

The Hg Foundation is opgericht in 2020 en wordt gesteund door Hg, een toonaangevende investeerder in Europese en transatlantische software- en dienstenbedrijven. The Hg Foundation zal toegang en deelname bieden aan de Bliksemstages en Carriere Coaches bij verschillende bedrijven in de Benelux-regio, allemaal gesteund door Hg.

De effectiviteit van het programma zal worden beoordeeld door een verscheidenheid aan onderwijs- en loopbaanresultaten bij te houden, zoals de onderwijs- en arbeidsbestemmingen van studenten aan het einde van het programma.

Daniël Roos, oprichter en directeur van JINC: “Deze samenwerking is echt belangrijk omdat het betekent dat we nog meer nadruk kunnen leggen op die cruciale leeftijdsgroep van 16 jaar en ouder, waar mensen belangrijke beslissingen nemen over hun leven en carrière.”

Joris Van Gool en Jos Gritter, investeerders bij Hg: “De initiatieven van JINC sluiten goed aan bij de prioriteit van The Hg Foundation om talent op instapniveau te ondersteunen in de techsector, en bieden een win-win programma voor jongeren en techbedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Zoals bij al onze partnerschappen, streven we ernaar om de effectiviteit van onze steun te volgen en te beoordelen, met de mogelijkheid om het programma in de toekomst op te schalen.”

Over The Hg Foundation

De visie van The Hg Foundation is dat tech de talenten van iedereen benut, ongeacht hun achtergrond. Dit doet The Hg Foundation door onderwijs- en werkgelegenheidsprogramma’s te ondersteunen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa, waar het meetbare, langdurige en schaalbare impact kan aantonen en het verschil kan maken voor degenen die het het meest nodig hebben.

Tot nu toe heeft The Hg Foundation $14 miljoen toegezegd aan programma’s die 10.000 jongeren en volwassenen uit ondervertegenwoordigde groepen zullen bereiken. The Hg Foundation is in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd als liefdadigheidsinstelling. Meer informatie is te vinden op https://www.thehgfoundation.com/