JINC Brabant

JINC Brabant helpt jongeren van 10 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt door hen al vroegtijdig kennis te laten maken met verschillende beroepen en hen vaardigheden te leren die nodig zijn als je gaat werken.

In het najaar van 2013 is JINC in Brabant gestart in een paar actiegebieden in Eindhoven en in ’s-Hertogenbosch. Inmiddels werkt JINC Brabant samen met 16 basisscholen en 11 vmbo-scholen. In 2016 doen zo'n 2.500 jongeren mee aan de projecten Bliksemstage en Sollicitatietraining.

De financiering van JINC in Brabant komt grotendeels van bedrijven die zich aan JINC verbonden hebben als partner. Ze openen hun deuren voor leerlingen of stellen hun medewerkers beschikbaar als trainer. Hierdoor krijgen jongeren meer kansen; ook als zij opgroeien in een omgeving waarin dat minder vanzelfsprekend is. JINC ontvangt daarnaast een financiële bijdrage van de Gemeente Eindhoven en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

 

 

Gezocht!

12 okt 2015

JINC Brabant is hard op zoek naar verschillende soorten Bliksemstagebedrijven. In Den Bosch en Eindhoven zoeken we bedrijven in de sector zorg, techniek en logistiek. Tijdens een Bliksemstage...

Laatste Nieuws

18 mei 2017

Welgeteld 88 vmbo’ers uit Den Haag ondervonden vandaag aan den lijve dat werken in de visserij een prima optie is voor later. Tijdens een Bliksemstage ‘op Scheveningen’ staken zij de...