Rabab (15 jaar, 3 vmbo) werd vroeg in de ochtend van 28 januari wakker en ze had er zin in! “Vandaag ben ík de baas van Capgemini!” Zenuwachtig was ze helemaal niet. Ze had de medewerkers van Capgemini al een aantal keer aan de telefoon gehad: “Het voelde gelijk goed. Ik dacht dit wordt te gek!”

Zelfs toen er een filmploeg van RTV Utrecht met een grote camera en microfoons voor haar stond, was Rabab niet uit het veld te slaan. Ze stond hen te woord alsof ze dat dagelijks deed. Haar grote droom is namelijk presenteren. Nu weet ze zeker dat ze het in zich heeft.

Pers te woord staan is belangrijk, maar de baas van Capgemini moet natuurlijk een bedrijf besturen en beslissingen nemen. Rabab boog zich over het communicatieplan van Capgemini. Zij mocht hen adviseren over hun interne communicatie en hoe zij het beste toekomstige klanten kunnen bereiken. Rabab’s mooie advies raakte haar nieuwe collega’s enorm: “Het is hier heel kleurrijk en er hangt een gezellige sfeer. Iedereen is collegiaal en betrokken. Je hebt echt veel meer vrijheid dan ik dacht. Laat dat zien. Wees niet bang om je van je warme, zachte en kleurrijke kant te laten zien!”

Voor deze dag had Rabab nooit op een kantoor willen werken. De mensen daar leken haar saai en grijs. Ze wist niet wat mensen de hele dag achter een computer deden. Wél dacht Rabab dat ze vast niet konden wachten om naar huis te gaan. Nu weet ze dat dat beeld niet klopt. Het belangrijkste wat Rabab heeft geleerd: “Dat je ook bij een bedrijf kan zijn wie je bent.”