Hoe het werkt

Tijdens een Bliksemstage gaan kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en het vmbo naar bedrijven voor een korte maar krachtige kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken daarbij de handen uit de mouwen en doen echt werkervaring op. Hierdoor ontdekken ze wat ze kunnen en leuk vinden én zien ze wat er te koop is op de arbeidsmarkt.

JINC helpt uiteraard bij het opstellen van het programma, dit neemt niet langer dan een uur in beslag. Bij elk bedrijf is een leuke Bliksemstage te bedenken, dat weten we uit ervaring!

2,5
uur kijken de basisschool- of vmbo-leerlingen rond in het bedrijf
8
kinderen doen mee per Bliksemstage
35
bedrijven openden al hun deuren voor kinderen uit Zaanstad

Groei

We zeggen het graag: iedereen groeit met JINC! Leerlingen krijgen door een Bliksemstage een reëel beeld van wat diverse beroepen inhouden, en de ervaring vergroot hun horizon. De begeleiders op de werkvloer halen veel plezier en voldoening uit het delen van hun kennis. En meedoen met JINC maakt het voor bedrijven mogelijk om snel en makkelijk invulling te geven aan hun mvo-beleid.

Herman-Dupon-2

Wij denken in al onze volwassen wijsheid dat wij tijdens een Bliksemstage het voorbeeld zijn voor kinderen. Maar het omgekeerde is even waar. Het is heel grappig om te zien wat er gebeurt als je aan een dertienjarige moet uitleggen wat je nou eigenlijk de hele dag doet. Je krijgt weer een soort kinderlijk enthousiasme voor je eigen werk.Herman Dupon, sitemanager Albert Heijn Distributiecentrum Zaandam

Doe mee

Deel met een collega

Nodig collega’s uit om mee te doen:

Meer projecten in Zaanstad

20170810-sollicitatietraining-preview

Sollicitatietraining

JINC organiseert Sollicitatietrainingen, zodat jongeren meer kans maken op een stageplek.

Nationale Postcode Loterij ondersteunt JINC

Foto: Roy Beusker Fotografie/Margot de Heide

JINC gaat uitbreiden dankzij Postcode Loterij

In aanloop naar het Goed Geld Gala, dat dit jaar op 15 februari plaatsvond, heeft de…