Wat betekent het woord concurrentie? Of bereikbaar? Moeilijke woorden gaan pas leven als je ze in de praktijk hebt ervaren. En dat is precies wat een TaalTrip doet. TaalTrip is een van de projecten van JINC. Vanaf dit jaar organiseert JINC ook TaalTrip voor kinderen in Haarlem!

TaalTrip is een project voor kinderen met een taalachterstand. Een beperkte woordenschat staat hun schoolsuccessen in de weg en is daarmee bepalend voor hun toekomst op de arbeidsmarkt. Tijdens een TaalTrip bezoeken basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 met hun klas een plek waar ze lastige woorden in de context zien, zoals een bank, supermarkt of vliegveld. Daar komen woorden als concurrent, winst, product of symbool echt tot leven. TaalTrip won in 2012 de Nationale Alfabetiseringsprijs.

Vindt u het leuk om de woordenschat van kinderen te vergroten? Word taalgids! Als taalgids begeleidt u vrijwillig een groepje leerlingen. U laat woorden zien en legt de betekenis uit. Een TaalTrip duurt 2 uur en is kant en klaar.
Meer weten? Neem contact op met JINC via haarlem@jinc.nl