Op vrijdag 14 juni werden ruim 120 leerlingen van het Via Nova College uit Leidsche Rijn klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met een sollicitatietraining. Directeuren en partners van verschillende bedrijven leerden ze de fijne kneepjes van het solliciteren. De bedrijven en instellingen die deelnamen waren o.a. Movares, FC Utrecht, ROC Midden Nederland, Rabobank Utrecht e.o, Athlon Carlease, DAS Rechtsbijstand en Capgemini.

Het doel van de dag was om leerlingen voor te bereiden op het solliciteren bij een bedrijf. Handig voor het vinden van een bijbaan, maar ook voor later. Speciaal voor deze dag werden de trainingen uitgevoerd door directeuren en partners van deelnemende bedrijven. Wim de Boom, directeur Via Nova College: ‘Dit project past uitstekend bij de workshops loopbaanoriëntatie die de leerlingen hebben gehad. Met name het jezelf goed leren presenteren, is iets wat leerlingen met zo’n training goed onder de knie krijgen.’

‘Veel jongeren hebben geen idee wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt. Vmbo-leerlingen moeten op hun vijftiende al een eerste keuze maken voor een sector. Dat is vaak een lastig moment. Daarom laten wij ze op jonge leeftijd al proeven aan verschillende beroepen’, aldus Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur JINC Utrecht. ‘Een sollicitatietraining komt niet alleen van pas tijdens het zoeken naar een bijbaan, maar is een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt na school. En dat is in deze tijd geen overbodige luxe, zeker niet wanneer je uit een omgeving komt waar het vinden van werk geen vanzelfsprekendheid is’. Door samen te werken met JINC wil het Via Nova College zijn leerlingen goed voorbereiden op de arbeidsmarkt na school.