“Een ochtend voor de klas staan is spannend, maar zo leuk en leerzaam!”, vertelt Aleid Visser, Rabobank Amsterdam. Rabobank is sinds 2007 trouwe partner van JINC en zet haar medewerkers actief in als vrijwilliger bij de projecten die JINC organiseert.

JINC en Rabobank

Goed onderwijs, opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving en steun van familie: weinig is voor een opgroeiend kind van zoveel waarde. Onder goede omstandigheden kunnen kinderen zich ontplooien, hun talenten ontdekken en dromen realiseren. En zo uitgroeien tot zelfstandige burgers. Helaas zijn deze omstandigheden niet voor iedereen weggelegd, ook niet in de hoofdstad van een ontwikkeld land als Nederland.

Net als JINC vindt Rabobank dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Een voorbeeld van het partnerschap is de samenwerking met basisschool Crescendo in Amsterdam ZuidOost. Basisschool Crescendo en Rabobank bieden de leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 een programma als aanvulling op het reguliere curriculum. Museumbezoek, geldlessen, individuele coaching, en voedseleducatie maken deel uit van dit meerjarige programma. En met onder meer ‘Plannen doe je zo’ en TaalTrip verzorgt  JINC een wezenlijk onderdeel van dit programma.

Uit je comfortzone

Een van de projecten waaraan medewerkers van Rabobank deelnemen is Plannen doe je zo! Aleid Visser is trainer voor het project en leert leerlingen spelenderwijs hoe je je huiswerk plant en hoe je ervoor zorgt dat je op tijd klaar bent met het leren voor een proefwerk. Het geven van een sessie Plannen doe je zo! aan leerlingen uit groep 8 is flink schakelen volgens Aleid. “Je stapt een ochtend uit je comfortzone en staat ineens voor de klas. Dat is in het begin even onwennig, maar je komt er met zo’n voldaan gevoel van terug! Het is heel erg leuk om te zien hoe fanatiek de leerlingen aan de slag gaan en hoeveel ze leren in een paar uur tijd. En niet alleen de leerlingen leren veel, ook wij als medewerkers van Rabobank. Want groep achters meenemen in jouw planningsvaardigheden.. daar moet je wel even over nadenken!”