Op 30 september 2015 kwamen ruim 120 afgevaardigden van deelnemende scholen en bedrijven samen tijdens de JINC Amsterdam Awardshow. De aanwezigen werden in het zonnetje gezet voor hun enorme inzet in het afgelopen jaar, met speciale aandacht voor de genomineerden.

Ditmaal stelde de Stadsschouwburg Amsterdam, partner van JINC, haar deuren open. De Koninklijke Foyer barstte bijna uit haar voegen. Alle stoelen waren bezet, aan de statafels werd knus gehangen en zelfs bij de deuren stonden mensen. De vele handgeschreven badges verraadden dat er veel genodigden tóch hadden besloten om een kijkje te nemen. Door de prachtige locatie en de jazzy tunes van Swing & Tell kwam iedereen gelijk in een feestelijke stemming. Dit beloofde veel goeds!

De Awardshow draaide natuurlijk om de achttien genomineerden en de Awards. Er werden winnaars gekozen in vijf verschillende categorieën. Het publiek mocht stemmen met hun mobiele telefoons, wat ondanks de soms wat haperende wifi tot overtuigende uitslagen leidde.

Erik Dekker, presentator van de show, voelde de sfeer goed aan. Hij deelde zijn eigen grappige ervaringen als WerkWijs trainer en kreeg de leukste JINC anekdotes uit het publiek. Erik wist goed te vertellen waarom de genomineerden gekozen waren, maar écht indruk maakten de filmpjes die de leerlingen voor hun coaches Eddy de Waart, Petra Daaleman en Arief van Rhee hadden gemaakt. Daarin vertelden ze waarom hun coach moest winnen. “U bent gewoon onze tweede moeder!” zei een van de leerlingen over haar coach Petra Daaleman. Niet alleen de coaches, maar de hele zaal had een brok in de keel.

Een geslaagde Awardshow met de volgende winnaars. Gefeliciteerd!

———————————————————————————————————————————————————————

Beste Wegwijzer 2015: Emilie van Rijckevorsel (Houthoff Buruma) is een ontzettend gedreven Sollicitatietrainer. Ze straalt als ze voor een klas met leerlingen staat en het plezier spat er vanaf.

Beste Bliksemstagebedrijf 2015: Cordaan ontvangt op diverse locaties in Amsterdam leerlingen voor Bliksemstages. Zo hebben zij twee keer de kick-off van de Zorgweek georganiseerd waarbij 200 leerlingen aan de slag gingen.

Beste Coach 2015: Arief van Rhee (NautaDutilh) is een enorm betrokken Carrière Coach op het Mundus College. Als coach had Arief een aantal leerlingen onder zijn hoede die nog niet zo lang in Nederland zijn. Een van zijn leerlingen, Bridget, nam een hartverwarmend filmpje op waarin ze vertelde waarom Arief de beste coach van de wereld is.

Beste School 2015: basisschool Polsstok Amsterdam Zuidoost is een ontzettend betrokken school. Hun liefde voor JINC projecten gaat ver: ze hebben zelfs hun uitje naar NEMO verplaatst om op Bliksemstage te gaan!

JINC Held(in) 2015: Marilyn de Freitas zet zich met veel bevlogenheid in als JINC Carrière Coach. Op de Awardshow was ze afwezig omdat zij hielp met het opvangen van vluchtelingen bij het Centraal Station. Een JINC Heldin met een groot hart!

Beste Partner 2015: de volgende partners hebben een bijzondere band met JINC. Daarom wilden wij hen in het zonnetje zetten.

ABN AMRO is dit jaar hoofdsponsor van Ondernemen doe je zo! geworden en daarnaast zetten zij zich in voor de verschillende JINC projecten in Nederland.

Van alle partners bereikt Albert Heijn de meeste leerlingen. Alleen al in Amsterdam organiseren zij 84 Bliksemstages per jaar. Daarnaast hosten zij ook zeer succesvolle TaalTrips en bieden zij via JINC Huiswerkbegeleiding aan voor hun medewerkers.

ManpowerGroup heeft een heel bijzonder partnershap met JINC. Samen met hun klanten geven zij Sollicitatietraingen en Bliksemstages. Voor alle partijen is dit een inspirerende ervaring. Voor JINC is het een mooie manier om nieuwe bedrijven te ontmoeten. Voor ManpowerGroup is het een bijzondere manier om de banden met hun relaties te verstevigen.