Hoe is het om bij een bouwbedrijf te werken? Welke beroepen kom je tegen en wat komt er kijken bij het bouwen van een nieuw huis? Vmbo-leerlingen uit de tweede klas van het Hoofdvaart College uit Haarlem kregen antwoord op al hun vragen tijdens een Bliksemstage bij Thunnissen Bouw in Heemstede.

Goede kleding en een helm om je te beschermen tegen vallend puin mogen niet ontbreken op een dag in de bouw. Vergeet deze spullen daarom nooit als je op pad gaat naar een terrein waar druk wordt gebouwd. Een wijze les die je de leerlingen van het Hoofdvaart College niet hoeft te leren. Zij stonden om half tien al helemaal klaar in hun eigen oranje overalls, meegenomen van huis! Normaal gesproken zorgt het Bliksemstagebedrijf voor de benodigde spullen, maar met deze enthousiaste leerlingen van een technische opleiding bleek dat niet nodig.   

In een nog leegstaande en kale villa staken de leerlingen de handen uit de mouwen. Onder leiding van een echte tegelzetter en een elektricien gingen de leerlingen aan de slag met metsel en een heleboel tegels, de opdracht: maak het woord JINC door elke letter op een aparte muur te tegelen. Als puzzelstukjes werden de tegels op de goede plek gemetseld. Als snel werd JINC zichtbaar en kon de laatste tegel vastgezet worden. Het resultaat zie je op de foto!