Samen met Jheronimus Academy of Data Science (JADS), een wetenschappelijk expertisecentrum op het gebied van data science, en 15 verschillende IT-bedrijven organiseerden we een dag waarop leerlingen talloze ontdekkingen deden die bijdragen aan een geslaagde digitale toekomst.

Mensen zijn slimmer, want mensen hebben die computers bedacht.

Een leerling na afloop van het kindercollegaTweet this

Tijdens een kindercollege, dat werd gegeven door professoren Max Louwerse en Eric Postma, leerden de kinderen meer over artificial intelligence. Interessant! “Maar mensen zijn slimmer, want mensen hebben die computers bedacht”, zei een leerling na deelname aan één van de workshops.

Deze mooie vergelijking bevestigt dat het ontzettend belangrijk is dat basisschoolleerlingen het fundament van de digitale wereld ontdekken en merken hoe leuk werken in de IT kan zijn. Reden genoeg om dit soort initiatieven vaker te verwezenlijken!

Wil je ook kinderen vooruit helpen met hun digitale vaardigheden? Meld je dan bij ons aan! Of je nu in Den Bosch woont of daarbuiten: we kunnen nog heel goed vrijwilligers gebruiken. https://www.jinc.nl/ons-werk/projecten/digitale-vaardigheden/