Op donderdag 17 januari gingen alle eersteklasleerlingen van Vmbo Melanchton Mathenesse aan de slag als netwerkbeheerder, applicatieontwikkelaar of ICT-medewerker tijdens de ICT Bliksemstagedag. Het doel van de dag: ervaren hoe het is om een ICT beroep uit te oefenen. Met een flink tekort aan ICT-personeel in Rotterdam liggen de banen voor het oprapen. Toch kiezen steeds minder jongeren voor een carrière in de ICT. JINC organiseerde de  ICT-Bliksemstagedag in samenwerking met het platform Rotterdam World ICT (RWICT).

Een Vmbo’er moet op zijn 15e al een keuze maken voor een sector. Steeds minder leerlingen kiezen voor een opleiding in de ICT. Gerlinde van Raalte, vestigingsdirecteur van JINC Rotterdam: ‘Met de Bliksemstages willen we leerlingen laten ervaren hoe het is om in bepaalde beroepen te werken. Het stijgend aantal vacatures in de ICT sector biedt kansen voor iedereen. Ook als je uit een omgeving  komt waar het afmaken van school of het vinden van een baan niet van zelfsprekend is.’

De ICT Bliksemstagedag werd in samenwerking met het platform Rotterdam World ICT (RWICT) georganiseerd. In dit platform komt de Rotterdamse ICT-sector bijeen om in te spelen op de behoefte van de arbeidsmarkt. Ter voorbereiding op de ICT Bliksemstagedag gaven studenten van de Hogeschool Rotterdam alle deelnemende leerlingen een gastles ICT.

De Bliksemstages vonden plaats bij Mirabeau, Intermax, UPC, Metrological, RET, Videowerkt & Rauwcc, Gemeente Rotterdam, Deloitte, Albeda College ICT Opleidingen en Zadkine ICT opleidingen.

Bekijk het videoverslag van deze dag!