Het zou niet zo mogen zijn, maar toch: wie wordt geboren in Feijenoord, heeft minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Kralingen. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan rolmodellen. Een andere moeilijkheid: veel jonge Rotterdammers kiezen voor een opleiding waar weinig werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en toerisme links liggen.

De projecten van JINC zijn essentieel. Ze slagen er uitstekend in om de werelden van jongeren en het bedrijfsleven duurzaam aan elkaar te knopen.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van RotterdamTweet dit

Projecten

JINC Rotterdam zet alles op alles om deze problemen de wereld uit te helpen. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Door hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. En ze te trainen op het gebied van solliciteren, ondernemen en sociale vaardigheden op de werkvloer.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden Rotterdamse leerlingen kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen de ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel armoede, als het inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt het er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

12.182
leerlingen deden in 2016 mee aan JINC-project in Rotterdam
51
partners maken het werk van JINC Rotterdam mogelijk
740
professionals uit Rotterdam zetten zich in 2016 vrijwillig in voor JINC

Over JINC Rotterdam

Selfie-Rotterdam

Medewerkers Rotterdam

Vera Heusschen

telephone-1566817_19203

Contact

Heb je vragen of wil je iets voorleggen aan JINC? Neem dan contact op met ons…

JINC Rotterdam is actief in een groot deel van de stad, en gaat binnenkort uitbreiden naar Schiedam. In totaal werken we samen met 160 basisscholen en 42 vmbo-scholen.