Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in het Hofkwartier. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met de gevolgen van armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

JINC draagt wezenlijk bij aan het leefbaar maken van wijken. Doordat zij bestaande netwerken en het bedrijfsleven gebruiken, is hun aanpak duurzaam.

Karin van Dreven, directeur Haag WonenTweet dit

Projecten

JINC zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven; sinds 2014 ook in Den Haag. Dankzij steun van de gemeente en bedrijven sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Doe mee!

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Den Haag kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof; bestrijden we de kansenongelijkheid die er bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘op het veen en op het zand’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we. 

1.890
leerlingen uit Den Haag deden in 2016 mee aan een JINC-project
14
partners maken het werk van JINC Den Haag mogelijk
136
vrijwilligers uit Den Haag zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Den Haag

Foto-Den-haag

Medewerkers Den Haag

Suzanne Snijders

telephone-1566817_19203

Contact

Heb je vragen of wil je iets voorleggen aan JINC? Neem dan contact op met ons…