De kinderen ontdekten tijdens de Bliksemstage wat voor verscheidenheid aan beroepen er bestaat op en rond het spoor. Zo hielpen ze stewards op het perron, voerden ze een technische controle uit in een trein en mochten ze meekijken bij een machinist.

De jeugd heeft de toekomst, daar investeren we als Arriva in.

De groep was de eerste in een lange reeks die de komende tijd op het station van Leeuwarden op bedrijfsbezoek gaat. En dat is niet alles: ook in de Randstad, Brabant, Flevoland, Gelderland en Limburg gaat Arriva meedoen aan JINC-projecten. Zo zullen medewerkers van het openbaar vervoersbedrijf, naast Bliksemstages in de trein en de bus, sollicitatietrainingen geven aan vmbo’ers en jongeren bijstaan als Carrière Coach.

Daniël Roos, directeur van JINC, is ontzettend blij dat hij Arriva als landelijk partner mocht verwelkomen. “Met hun steun kunnen we de komende jaren vele duizenden kinderen extra bereiken, dat is natuurlijk nogal wat. Arriva is bovendien een mooi bedrijf voor ons, omdat er veel verschillende soorten banen te vinden zijn waarvoor vmbo’ers in aanmerking komen.”

Beroepskeuze

Anne Hettinga, CEO van Arriva Nederland, vult hem aan: “De jeugd heeft de toekomst. Daar investeren we als Arriva graag in. Dit doen we vanuit een natuurlijke verantwoordelijkheid en kijkend naar de kansen van morgen. Wij hopen met deze bijdrage aan JINC dat kinderen naast het vaak genoemde brandweerman,  juffrouw of piloot óók het vak buschauffeur, treinmachinist en steward noemen als droombaan. Want hoe eerder kinderen in aanraking komen met deze beroepen, hoe eerder ze hiervoor ook kiezen.”