“Het liefst wil ik turnster worden. Binnenkort ga ik op les. Sommige dingen heb ik al geleerd met schoolgym. Zoals koprollen maken en over zo’n bank springen met je benen wijd. De bok, bedoel ik.

Hoe meer woorden je kent, hoe beter je kunt lezen.”

Ik weet wel dat heel weinig mensen turnster kunnen worden. Als het niet lukt, ga ik misschien wel koken. Mijn ouders zeggen dat ik dat goed kan.

Of ik ga rivierwater schoonmaken. Dat is namelijk ook een beroep. Ik ontdekte dat tijdens een TaalTrip. Toen gingen we naar Waternet. Daar zorgen ze ervoor dat er altijd drinkwater is. Het lijkt me erg moeilijk om vies water weer schoon te maken, maar ook heel erg leuk.

Spannend

Door die Taaltrip leerde ik ook veel nieuwe woorden. Zoals woordenschat, kringloop en chemische stof. Dat laatste is meestal iets gevaarlijks, en als je het mengt wordt het giftig. Klinkt spannend, toch?

Ik vind het leuk dat ik dat nu weet. Ik hou namelijk veel van lezen. Vooral griezelige verhalen, zoals heksenboeken en spokenboeken. En hoe meer woorden je kent, hoe beter je kunt lezen.”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…