“Ik ben al twee keer aangenomen voor een bijbaantje. Wat dat betreft had ik geen sollicitatietraining nodig, geloof ik! Toch was het nog steeds heel goed, ik heb zeker dingen geleerd. Over hoe je moet binnenkomen en zitten bijvoorbeeld. En dat je nooit teveel kunt vragen. Dat onthoud ik voor de toekomst.

We hebben zo’n leuke school, hier. Er wordt bijna niet gepest, we zijn mét elkaar en niet tegen elkaar. Soms is er wel een vechtpartij, maar daar gaan de docenten en andere leerlingen goed mee om. De school neemt iedereen aan, ook kinderen met gedragsproblemen. Dat vind ik heel goed, ook al brengt het soms moeilijkheden met zich mee.

Zelf hou ik ervan om dingen te leren over het menselijk lichaam en over de plantjes. Ik vind dat leuk en gemakkelijk. En als je ergens goed in bent, vind je het meestal ook interessant.

Dat biologie mijn favoriete vak is, komt trouwens goed uit. Ik wil namelijk verpleegster worden. Ik mocht een keer stage lopen in het ziekenhuis. Toen wist ik het zeker: dit is het beroep voor mij.

Het liefst ga ik later bij defensie werken. Ja, in het leger dus, als verpleegkundige. Dan word je uitgezonden naar landen waar oorlog is. Dat zou ik graag doen. Het is een manier om mensen te helpen die het zwaarder hebben dan wij.”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…