“Vorig jaar gingen we naar Philips, voor een Bliksemstage. We keken hoe ze al die dingen maken, en hoe het bedrijf begonnen is. Daarna mochten we zelf een product ontwerpen. Mijn groepje bedacht een strijkijzer dat je alleen maar vast hoeft te houden. Er zit dan een robot onder die je kleren beweegt, zodat het strijken vanzelf gaat. Dat was heel leuk. Ik had er nooit aan gedacht dat je zoiets kunt doen voor je werk!

Bij Philips mochten we zelf een product ontwerpen. Dat was zo leuk!

Bij een andere Bliksemstage gingen we een sporthal schoonmaken. Nee, dat was dus helemaal niet stom. We mochten namelijk in een soort autootje over de vloer rijden, zodat die schoon werd. Dat zou ik wel vaker willen doen, hoor. Net als achter de bar werken. Misschien is dat iets voor een bijbaan, later.

Beter maken
Het allerliefst wil ik dierenarts worden. Ik hou heel veel van dieren, en ik wil graag proberen om hen beter te maken. Zoals bij onze kat. Die was heel ziek, en we moesten haar medicijnen geven. Ze kon die alleen niet zelf slikken. Daarom mocht ik het met een spuitje in haar mond laten druppelen. Jammer genoeg hielp het niet veel. De volgende dag lieten we haar inslapen. Dat was heel verdrietig.”

 

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…