“Ik vind buschauffeur leuk. Vooral als ze naar andere landen gaan. Nee, vrachtwagenchauffeur wil ik niet worden. Want die rijden een beetje sloom. En ik zie vaak op het nieuws dat er ongelukken mee gebeuren.

Ja, ik geloof dat ik nog heel veel te kiezen heb!”

Misschien ga ik ook wel op kantoor werken. Laatst zag ik hoe dat was. We gingen op Bliksemstage naar Manpower. Het was in een soort penthouse, en daar mochten we allemaal dingen doen. Zoals helpen in de postkamer, bij de balie en in de kantine. Er waren veel beroepen. Sommige kende ik, sommige nog niet. De mensen verdienen daar veel, geloof ik. Dat wil ik ook wel!

Mijn klas ging ook een keer op TaalTrip naar Albert Heijn. We keken rond in de winkel en in de privékamer. In het kantoor, bedoel ik. Daar leerden we allemaal woorden, en we hielpen klanten. Dat was leuk. Ja, ik geloof dat ik nog heel veel te kiezen heb!”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…