,,Ik ben twee keer op Bliksemstage geweest. Eerst naar een bedrijf waar ze allemaal dingen met computers deden. Dat leek me heel moeilijk. Zo’n baan is niets voor mij.

We mochten achter de bar staan om drinken in te schenken voor mensen. Dat was leuk! Het bracht me op het idee dat ik daar later misschien kan werken.

Daarna gingen we naar een sporthal. We keken hoe het daar was en deden een soort sporttest. Ook mochten we achter de bar staan om drinken in te schenken voor mensen. Dat was zo leuk! Het bracht me op het idee dat ik daar misschien kan werken. Want als ik net zo oud ben als mijn zus, wil ik een bijbaan. Zij werkt bij Vomar, maar ik denk dat ik liever ga serveren of zoiets.

Opnieuw proberen
Als ik echt groot ben, wil ik actrice worden. Of eigenlijk bedoel ik: musicalster. Ik zit nu op een theaterclub, waar ik zing en dans en acteer. Ik had me al inschreven om mee te doen met een echte musical, maar ze vonden me te lang. En toen hebben ze me in de prullenbak gegooid. Dat geeft niet hoor. Ik ga het gewoon opnieuw proberen.

Van wie ik het heb, dat zingen? Ik denk van mijn moeder, zij is zangeres. Alleen heeft ze een operatie gehad en nu kan ze niet meer optreden. Daarom zorgt zij voor ons, en gaat mijn vader werken. Mijn moeder zingt trouwens nog wel thuis. En laatst ook op de begrafenis van mijn oom. Ik hoop dat ik het ooit net zo mooi kan als zij.”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…