“Ik vind het moeilijk om te praten met mensen die ik niet ken. Daarom was ik best nerveus toen ik mijn Carrière Coach ontmoette. Gelukkig ging het goed. Het was prettig om met iemand te spreken over school en werk. Mijn ouders zijn daar ook geïnteresseerd in, maar zij wist weer heel andere dingen.

Door haar ging ik goed voorbereid en met meer vertrouwen naar het intakegesprek op mijn aanstaande mbo-opleiding.

Door haar ging ik goed voorbereid en met meer vertrouwen naar mijn intakegesprek bij de mbo-opleiding waar ik naar toe wil. Ze zei: ‘vertel rustig waarom je met kinderen wil werken, wees jezelf’. Dat werkte. Volgend jaar begin ik met de opleiding voor pedagogisch medewerker.

Lampje laten branden

De Bliksemstage die ik vorig jaar had, was trouwens ook heel leuk. Dat had ik niet verwacht, hoor. Het was bij een technisch bedrijf, en ik vind dingen met elektronica ingewikkeld. We moesten daar een lampje laten branden. Dat was een heel gepuzzel, maar uiteindelijk lukte het. Dat gaf me zo’n trots gevoel. Ik vertelde het aan mijn oom, die elektra doet. Hij zei: ‘misschien zit het toch in je bloed!’

Waar ik mezelf over tien jaar zie staan? Poeh, dat is lastig om te zeggen. Dan ben ik 27, dat klinkt zo oud! Ik denk dat ik dan net klaar ben met school. Na het mbo wil ik namelijk naar het hbo. Dus dan heb ik een baan, misschien een eigen huisje. Eigenlijk hoop ik gewoon dat ik dan lekker in mijn vel zit, dat ik mezelf kan zijn, met mijn eigen stijl.”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…