“Ik wil heel veel dingen worden. Dierenarts, model, ontwerpster, stewardess. Of bewaker bij het Rijksmuseum, in de zaal waar de Nachtwacht hangt. Op school leerden we over de Gouden Eeuw, en toen ben ik daar geweest. Ik kon mijn ogen niet geloven, zo groot en mooi was dat schilderij.

Ik dacht dat het heel saai zou worden, maar dat was niet waar. Ik wist niet dat er op zo’n kantoor zoveel verschillende beroepen waren.

Mijn ouders zeggen dat ik hard moet werken op school, ook als ik niet zoveel zin heb. Soms zet mijn moeder me op extra werk, dan print ze rekenblaadjes voor me uit op de computer. Ik snap wel waarom. Ze wil graag dat ik het meer begrijp. Maar ik vind het niet leuk. Ik ga liever spelen.

Volgend jaar ga ik naar vmbo-kader. Ik weet nog niet op welke school ik terecht kom. Maar ik hoop dat er plek is op het IJburg College. Dat is ver van mijn huis, maar het lijkt me daar zo leuk. Je leert er Frans enzo, en Chinees.

Bliksemstage

Vorig jaar ben ik op Bliksemstage gegaan. Met een groepje kinderen van mijn klas gingen we naar Manpower, om te kijken hoe de mensen daar zitten te werken. Ik dacht dat het heel saai zou worden, maar dat was niet waar. Ik wist niet dat er op zo’n kantoor zoveel verschillende beroepen waren.

We mochten meehelpen bij de receptie, waar allerlei mensen langskwamen, en in de keuken. Beide was leuk. Dus misschien is dat iets voor mij, voor later. Al word ik toch nog liever dierenarts, model, ontwerpster of stewardess.”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…