“Ik ben heel verlegen en soms is dat lastig. Toen we laatst een sollicitatietraining kregen, bijvoorbeeld. Er kwam iemand in de klas uit het bedrijfsleven. Ik moest met hem een rollenspel doen. Dat was moeilijk voor me, maar ik deed het wel. Hij gaf me tips: probeer harder te praten en stel vragen. De volgende keer ga ik dat proberen.

“Door de sollicitatietraining weet ik dat ik harder moet praten en het is belangrijk om vragen te stellen. De volgende keer ga ik dat proberen.”

Aan de andere kant: ik zal wel moeten. Want ik wil graag ander werk. Nu heb ik een krantenwijk, maar ik denk dat serveren leuker is. Ik wilde het proberen bij een sushirestaurant, maar mijn tante zei: ‘doe maar niet’. Volgens haar kan ik beter een baantje zoeken bij een pannenkoekenrestaurant, omdat daar veel kinderen en gezinnen komen en het minder chique is. Dat past inderdaad beter bij me. 

High tea en bingo

Wat ik later wil worden? Misschien ga ik iets doen met koken. Dat vind ik leuk, ik maak vaak tacodingen en wraps. Of anders de politie. Op dat idee kwam ik nadat een vriendin en ik met een teaser waren bedreigd, door een groepje jongens op straat. We gingen toen mee naar het bureau, en ik vond het eigenlijk heel leuk wat die agente deed. De vragen die ze stelde, hoe ze probeerde te helpen. Dat wil ik ook wel. ”

Met JINC hebben we ook nog een Bliksemstage gehad, naar een bejaardentehuis. Dat was leuk. We maakten een high tea voor de bewoners klaar en daarna gingen we bingoën. Het was heel lief, als ze gewonnen hadden, riepen ze direct ‘bingo!’. Het was goed dat we daar naartoe gingen, vooral voor de kinderen uit mijn klas die de zorg in willen. Sommigen van hen wisten helemaal niet hoe oude mensen zijn. En nu weten ze dat wel.”  

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…