“We willen iets terug geven aan de leefgemeenschappen waar we actief zijn. Dat doen we door organisaties te steunen die zich inzetten voor onderwijs aan kinderen en tieners die een motortje nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen. We delen daarbij niet simpelweg cheques uit, we moedigen werknemers ook aan om zich een dag per jaar in te zetten voor één van de ngo’s die we steunen of die passen bij onze doelstellingen.

Ik vind het bijzonder om te zien wat voor effect het uitvoeren van vrijwilligerswerk heeft op een team.

Christel Keizer, directeur ASML FoundationTweet this

Ik vind het bijzonder om te zien wat voor effect het uitvoeren van vrijwilligerswerk heeft op een team. Mensen delen iets anders, iets méér, dan het werk en de gesprekken tijdens de lunch. Niet dat je om die reden aan mvo moet doen, het gaat natuurlijk om de inhoud. Maar het is wel mooi om te zien.

Waardevol

Uit eigen ervaring weet ik dat er meer positieve bijeffecten zijn. Zo heb ik voor JINC een aantal sollicitatietrainingen aan vmbo’ers gegeven. De eerste ging makkelijk; de kinderen waren enthousiast en deden goed mee. Maar bij de tweede groep dacht ik: ‘wow, dit is andere koek’. Het ging om kinderen met een rugzakje, ze waren niet allemaal even gemotiveerd en de meesten konden zich slecht concentreren. Ik moest toen kwaliteiten aanboren waarvan ik nauwelijks wist dat ik ze had.

En ja, daar groei je van. In mijn geval leerde ik om geduldig te zijn, iets wat ik van nature niet ben. Maar om die groep te bereiken, moest ik het vinden in mezelf. Dat vond ik heel waardevol. Ik geloof dat veel collega’s vergelijkbare ervaringen hebben. Wie uit zijn vertrouwde omgeving stapt, leert daar nu eenmaal van.”