Een kind dat geboren wordt in Utrecht Overvecht of Kanaleneiland heeft minder kans op een stralende carrière dan iemand uit, noem eens wat, De Bilt. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met armoede. Een ander probleem: veel jonge Utrechtenaren kiezen voor een opleiding waar nauwelijks werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en detailhandel liggen.

JINC zorgt ervoor dat talenten tot bloei kunnen komen. Ook als kinderen opgroeien in een omgeving waar dat niet vanzelfsprekend is.

Rinda den Besten, voormalig wethouder UtrechtTweet dit

Projecten

JINC Utrecht zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op Bliksemstages te sturen, zodat ze kennis opdoen van verschillende sectoren en beroepen. Door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ondernemen en ze te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jonge mensen in de provincie Utrecht kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; bestrijden we de kansenongelijkheid die er nog altijd bestaat tussen kinderen die geboren zijn aan de ‘goede en de verkeerde kant van het spoor’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we.

8.809
leerlingen uit Utrecht deden het afgelopen jaar mee aan een JINC-project
76
partners maken het werk van JINC Utrecht mogelijk
671
vrijwilligers van Utrechtse bedrijven zetten zich in 2019 als vrijwilliger in voor JINC
EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…

Over JINC Utrecht

Financiers partners

Partners in Utrecht

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

WhatsApp Image 2019-07-01 at 10.05.50 (4)

Medewerkers Utrecht

Anna van Andel Annechien van Buurt Elvin Meijntjes Evelien Harte Floor Nanninga …

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Utrecht is vooral actief in de provinciale hoofdstad, maar we bieden onze projecten ook aan in Amersfoort, Zeist, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Breukelen en Maarssen.