Een kind dat geboren wordt in Utrecht Overvecht of Kanaleneiland heeft minder kans op een stralende carrière dan een kind uit Wittevrouwen. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan netwerk. Jongeren weten niet goed welke kansen er op de arbeidsmarkt zijn: zo kiezen jonge Utrechtenaren regelmatig voor een opleiding waar nauwelijks werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en de zorg links liggen. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs pakt JINC deze problemen aan.

JINC zorgt ervoor dat talenten tot bloei kunnen komen. Ook als kinderen opgroeien in een omgeving waar dat niet vanzelfsprekend is.

Rinda den Besten, voormalig wethouder UtrechtTweet dit

Projecten

JINC Utrecht zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende Digitale Vaardigheden aan te leren en op Bliksemstages te sturen, zodat ze kennis opdoen van verschillende sectoren en beroepen. Door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ondernemen en ze te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jonge mensen in de provincie Utrecht kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; bestrijden we de kansenongelijkheid die er nog altijd bestaat tussen kinderen die geboren zijn aan de ‘goede en de verkeerde kant van het spoor’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we.

6.832
leerlingen uit Utrecht dedenin 2021 mee aan een JINC-project
149
partners maken het werk van JINC Utrecht mogelijk
389
vrijwilligers van Utrechtse bedrijven zetten zich in 2021 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Utrecht

mvo1 JINC

Partners in Utrecht

Zonder samenwerkingspartners geen activiteiten!  JINC Utrecht kan haar  werk doen …

Medewerkers

Medewerkers Utrecht

Anna van Andel Annechien van Buurt Anne-Floor Groen Charlotte Grievink Cassidy…

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Utrecht is actief in Utrecht, Amersfoort, Zeist, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Breukelen en Maarssen.