De cijfers spreken voor zich: in Den Bosch groeit 1 op de 12 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, en in Eindhoven zijn dat er zelf 1 op de 11 . Een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

Wij zien dat leerlingen veel baat hebben bij de projecten van JINC. Ze krijgen meer inzicht wat hen te wachten staat en daarmee meer zelfvertrouwen.

Theo van den Berg, directeur Bossche VakschoolTweet dit

Projecten

JINC Oost-Brabant zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe?  Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Door hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. En ze te leren hoe ze een goed sollicitatiegesprek moeten voeren,

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks vele honderden jongeren in Oost-Brabant kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Oost-Brabant waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

3.474
kinderen uit Oost-Brabant deden in 2019 mee aan een JINC-project
47
partners maken het werk van JINC Oost-Brabant mogelijk
246
vrijwilligers uit Brabant zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger voor JINC

Over JINC Oost-Brabant

Financiers partners

Partners in Brabant

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Team-Brabant

Medewerkers Oost-Brabant

Carlien Zick Hanneke Hoogwegt Lyke Hendriks Myrthe van den Heuvel Tessa de Graaf

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…