Het probleem is dat die paar meter voor veel kinderen een onoverbrugbare afstand is. Wie in armoede opgroeit, krijgt immers vaak te maken met kansenongelijkheid. Ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en mensen mist die met je meedenken en je stimuleren?

Door jongeren een kijkje in onze keuken te geven, hopen wij ze een idee te geven van waar ze zouden kunnen werken en in wat voor functie. Dat is iets wat niet iedereen van huis uit meekrijgt.

Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van het sociaal verhuurbedrijf WoonFrieslandTweet dit

Projecten

JINC Leeuwarden zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand op Bliksemstage sturen,  Sollicitatietrainingen laten volgen en Digitale Vaardigheden te laten ontwikkelen. Zodat ze beter weten wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks honderden leerlingen uit Leeuwarden kunnen bereiken zonder samenwerking met een groot aantal scholen en (medewerkers van) bedrijven. En er is altijd plek voor meer! Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Door onze praktische, doelgericht aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; bestrijden we de kansenongelijkheid die er nog altijd bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘aan de goede en de verkeerde kant van het spoor’. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

1.617
leerlingen uit Leeuwarden deden het afgelopen jaar mee aan een JINC-project
36
partners maken het werk van JINC Leeuwarden mogelijk
370
professionals uit Leeuwarden zetten zich in 2019 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Leeuwarden

mvo1 JINC

Partners in Leeuwarden

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Selfie-Leeuwarden

Medewerkers Leeuwarden

Alexandra Rodriguez Bianca Akkerman Brenda Melgert Elles Ottema Leonie Dekens

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Leeuwarden is actief in de wijken Bilgaard, Heechterp-Schrieringen, Lekkumerend-Oost, Schepenbuurt en Wielepôlle.