Triest maar waar: wie geboren wordt in het Haarlemse Schalkwijk of in IJmuiden-Noord, heeft minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Bloemendaal. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je eigen vertrouwde buurt? En je maar weinig rolmodellen om je heen hebt?

Samen met Jinc richten we ons op de toekomst, jongeren en ouderen worden verbonden, waarbij een mooie basis voor werken in de zorg wordt gelegd!

Irma Krieg, Raad van Bestuur Stichting Sint JacobTweet dit

Projecten

JINC Kennemerland zet alles op alles om kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door ze tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen en sectoren. Of al vroeg Digitale Vaardigheden bij te brengen. En door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ze zelfs hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te laten bespreken met een Carrière Coach.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jongeren in Kennemerland kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel problemen, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

4.359
kinderen uit Kennemerland deden vorig jaar mee aan een JINC-project
88
partners maken het werk van JINC Kennemerland mogelijk
215
vrijwilligers uit Kennemerland zetten zich in 2019 in als vrijwilliger voor JINC

Over JINC Kennemerland

mvo1 JINC

Partners in Kennemerland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

JINC Kennemerland 2023 site

Medewerkers Kennemerland

Donja van Harlingen Eline Bremer Ella Zwaga Eva van Maris Kiyomi Molin Sophie Hoyng …

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Kennemerland is actief in Haarlem, Haarlemmermeer (Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Schiphol), IJmond (Beverwijk, Velsen en Heemskerk).