Triest maar waar: wie geboren wordt in het Haarlemse Schalkwijk of in IJmuiden-Noord, heeft minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Bloemendaal. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je eigen vertrouwde buurt? En je maar weinig rolmodellen om je heen hebt?

We hebben die jongeren, en dus JINC, keihard nodig om onze ambities waar te kunnen maken.

Projecten

JINC Kennemerland zet alles op alles om kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door ze tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen en sectoren. En door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ondernemen.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jongeren in Kennemerland kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel problemen, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

5.741
kinderen uit Kennemerland deden vorig jaar mee aan een JINC-project
66
partners maken het werk van JINC Kennemerland mogelijk
956
vrijwilligers uit Kennemerland zetten zich in 2019 in als vrijwilliger voor JINC

Over JINC Kennemerland

Financiers partners

Partners in Kennemerland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Kennemerland (kleiner)

Medewerkers Kennemerland

Geertje Hendriks Marit Braun Sibel Kurt Wendy Kuin Wietske Verstoep

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Kennemerland is actief in Haarlem, Hoofddorp, Haarlemmermeer, Velsen, Ijmuiden en Beverwijk.