De cijfers liegen er niet om. In Zaanstad, zo bleek uit recent onderzoek van de gemeente, leeft 11 % van de gezinnen onder de armoedegrens. Op de kinderen uit deze families heeft dat veel impact, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

Ik leer minstens evenveel van die kinderen als zij van mij. Door hen voel ik altijd weer een kinderlijk enthousiasme voor mijn eigen baan.

Herman Dupon, sitemanager Albert Heijn Distributiecentrum ZaandamTweet dit

Projecten

JINC Zaanstad komt hier tegen in het geweer. Samen met het bedrijfsleven en scholen zetten we alles op alles om jonge Zaankanters een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven.

Zo organiseren we Sollicitatietrainingen, waarbij professionals de rol van trainer op zich nemen. Vmbo’ers gaan hierdoor een stuk beter voorbereid op zoek naar een goede stageplek of bijbaan. Ook organiseren we Bliksemstages. Tijdens deze korte bedrijfsbezoeken maken leerlingen van de basisschool en het vmbo kennis met een verscheidenheid aan beroepen, zodat ze ontdekken wat ze leuk vinden en wat bij ze past. Daarnaast laten we kinderen op speelse wijze kennis maken met programmaren door middel van het project Digitale Vaardigheden.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks honderden in Zaanstad kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Zaanstad waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

1.184
leerlingen uit Zaanstad deden in 2019 mee aan een JINC-project
30
partners maken het werk van JINC Zaanstad mogelijk
121
vrijwilligers uit Zaanstad zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Zaanstad

Financiers partners

Partners in Zaanstad

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Medewerkers

Medewerkers Zaanstad

Donja van Harlingen Eline Leo Naomi van Rooij

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Zaanstad is actief in de wijken Poelenbrug, Peldersveld en Assendelft.