Leerlingen die opgroeien in Leidse wijken met sociaaleconomische achterstand krijgen gemiddeld lagere schooladviezen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten. Ook hebben ze meestal minder rolmodellen om zich en weten ze niet zo goed wat er te koop is op de arbeidsmarkt. Door al die zaken is hun kans op een succesvolle toekomst een stuk kleiner.
//=$icon?>“De projecten van JINC zijn een mooie manier om invulling te geven aan onze maatschappelijke betrokkenheid.”
Projecten
JINC Leiden zet alles op alles hen toch een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door deze leerlingen op Bliksemstages te sturen, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Of door hen Sollicitatietrainingen te laten volgen, zodat ze meer kans maken op werk of een stageplek. En met een Carrière Coach helpen we ze de arbeidsmarkt verkennen.
Doe mee!
Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Leiden kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!
Impact
Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel problemen, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.
- 1.998
- leerlingen uit Leiden deden het afgelopen jaar mee aan een JINC-project
- 35
- partners maken het werk van JINC Leiden mogelijk
- 108
- professionals uit Leiden zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC
Over JINC Leiden
JINC Leiden is actief in Leiden en omgeving, met focus op buurten in Leiden Noord, Bos en Gasthuis, Morsdistrict en Merenwijk.