De cijfers liegen er niet om: in Groningen groeit 10,2% van de kinderen op in armoede. Dat is bijna 2% meer dan in de rest van Nederland. De sociaaleconomische achtergrond van deze kinderen is van grote invloed op hun toekomstperspectief, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je een klein netwerk hebt en niet goed weet wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt?
//=$icon?>“Ik heb geleerd dat ik altijd moet doorzetten, en dat techniek niet alleen voor mannen is maar ook voor meisjes.”
Projecten
JINC Groningen zet alles op alles om deze kinderen toch een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Met steun van onze partners sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren. Ook koppelen we de jongeren aan een Carrière Coach.
Doe mee!
Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Groningen kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!
Impact
Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Groningen waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!
- 2.041
- leerlingen deden in 2022 mee aan een project van JINC
- 41
- partners maken het werk van JINC Groningen mogelijk
- 111
- professionals uit Groningen zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC