Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Haagse Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in de Delftse binnenstad. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met de gevolgen van armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

JINC draagt wezenlijk bij aan het leefbaar maken van wijken. Doordat zij bestaande netwerken en het bedrijfsleven gebruiken, is hun aanpak duurzaam.

Karin van Dreven, directeur Haag WonenTweet dit

Projecten

JINC zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven; sinds 2014 ook in Den Haag en omstreken. Dankzij steun van de gemeente en bedrijven sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage, koppelen we ze aan een coach en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Doe mee!

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Haaglanden kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof; bestrijden we de kansenongelijkheid die er bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘op het veen en op het zand’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we. 

5.278
leerlingen uit de regio Haaglanden deden in 2019 mee aan een JINC-project
42
partners maken het werk van JINC Haaglanden mogelijk
370
vrijwilligers uit de regio Haaglanden zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger in voor JINC
EFRO-Liggend

EFRO ondersteunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…

Over JINC Haaglanden

Financiers partners

Partners in Haaglanden

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Teamfoto Den Haag nieuw 2019

Medewerkers Haaglanden

Anna Plitchenko Ebrien Hamelink Jaïr Alberga Marliese Vollebregt Marta op den Akker …

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Haaglanden is actief in Delft, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.