De cijfers liegen er niet om: in Almere groeit 1 op de 9 kinderen in armoede op, in Lelystad zelfs 1 op de 6.  Dit is een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt, en niet veel mensen met je meedenken en je stimuleren?

Het is fantastisch om te zien hoe je met een kleine persoonlijke bijdrage een groot verschil kan maken in de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

 Alexander Heijkamp, CSR director AthlonTweet dit

Projecten

JINC Flevoland zet alles op alles om deze kinderen een goede start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. En door hen Sollicitatietrainingen te laten volgen, zodat ze meer kans maken op werk of een stageplek. Met een Carriere Coach helpen we ze de arbeidsmarkt verkennen. Ook leren we ze hoe je kunt ondernemen en hoe je je digitale vaardigheden verbetert.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks ruim 4.250 jongeren in Flevoland kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Flevoland waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we. 

4.333
leerlingen uit Flevoland deden in 2021 mee aan een JINC-project
56
partners maken het werk van JINC Flevoland mogelijk
172
vrijwilligers uit Flevoland zetten zich vorig jaar als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Flevoland

mvo1 JINC

Partners in Flevoland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Medewerkers

Medewerkers Flevoland

Esmee Jansen Jantine van Netten Jorino Grootfaam Joyce Witte-Den Oude Leah Philippo …

contact

Contact

Neem contact op met JINC en kom meer te weten over onze strijd voor een samenleving…

JINC Flevoland is actief in Almere en Lelystad.