De cijfers spreken voor zich. In Den Bosch groeit 1 op de 12 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. In Eindhoven zijn dat er 1 op de 11 en in Tilburg, waar we dit schooljaar van start gaan, zelfs 1 op de 9 . Een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

Wij zien dat leerlingen veel baat hebben bij de projecten van JINC. Ze krijgen meer inzicht wat hen te wachten staat en daarmee meer zelfvertrouwen.

Theo van den Berg, directeur Bossche VakschoolTweet dit

Projecten

JINC Brabant zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. In samenwerking met het bedrijfsleven en scholen organiseren we Bliksemstages, zodat ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Daarnaast trainen we vmbo’ers op het gebied van solliciteren.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks vele honderden jongeren in Brabant kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Brabant waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

2.560
kinderen uit Brabant deden in 2017 mee aan een JINC-project
32
partners maken het werk van JINC Brabant mogelijk
181
vrijwilligers uit Brabant zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger voor JINC

Over JINC Brabant

Selfie Brabant

Medewerkers Brabant

Tessa de Graaf

telephone-1566817_19203

Contact

Heb je vragen of wil je iets voorleggen aan JINC? Neem dan contact op met ons…