Want ook in deze gemeenten in ons land, zo blijkt bijvoorbeeld weer uit de gepubliceerde Kansenatlas van het Sociaal Cultureel Planbureau, groeien kinderen op in een omgeving met sociaal economische achterstand. En wie opgroeit in zo’n omgeving, heeft veel minder kans om later goed terecht te komen.

Heel handig dat je zoveel tips krijgt over solliciteren, want dat krijg je bij een echt sollicitatiegesprek niet!

Hoe het werkt

Ons doel is om vmbo- en praktijk-leerlingen uit de kleinere steden en gemeenten met behulp van JINC-projecten optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daarom organiseert JINC het landelijke project Game Changer! Met dit mobiel JINC-team zetten we onze projecten ‘Bliksemstage en Sollicitatietraining’ op in kleinere gemeenten. Deze projecten vinden plaats op school of bij bedrijven.

We zijn op dit moment actief in Alkmaar, Bergen op Zoom, Deventer, Emmen (en omstreken), Gouda, Heerhugowaard en Venlo. Dit jaar komen daar hopelijk nog meer steden en gemeenten bij.

ZAANDAM.Sollicitatietraining scholengemeenschap VMBO Pascal Zuid.

Voor professionals

Hoe het werkt

In de eerste plaats: mensen uit het lokale bedrijfsleven die willen deelnemen aan de projecten worden niet in het diepe gegooid. JINC helpt in samenwerking met de school bij de voorbereiding en verstrekt een digitale omgeving vol tips en trucs. Op de dag zelf is er bovendien altijd een docent of begeleider aanwezig.

Bij een Bliksemstage opent jouw bedrijf haar deuren voor een groepje leerlingen, om hen in een ochtend in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later. Bij een Sollicitatietraining leer je door middel van rollenspellen jongeren de fijne kneepjes van het solliciteren. En bij Carrière Coach ga je een-op-een in gesprek met leerlingen over hun vervolgopleiding en toekomstkeuzes.

De tijdsinvestering is gemiddeld een ochtend maar verschilt per project. Check de pagina’s voor Sollicitatietraining en Bliksemstage voor meer informatie.

Wil jij je ervaring delen?

Lijkt het je leuk en zinvol om je professionele kennis over te dragen aan jongeren uit jouw omgeving die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken? Wil je in een kort tijdbestek iets doen wat echt maatschappelijke betekenis heeft? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op.

Voor scholen

Hoe het werkt

Al onze projecten worden uitgevoerd door mensen uit het lokale bedrijfsleven. In steden waar JINC een vestiging heeft, regelen wij het contact daarmee. Maar bij Game Changer leren we scholen hoe ze een brug kunnen slaan tussen bedrijven in hun stad en jongeren.

Het gaat daarbij om drie projecten. Door scholen te leren hoe je een Bliksemstage organiseert, kunnen ze leerlingen laten ontdekken waar ze goed in zijn en wat er te koop is op de arbeidsmarkt. Door Sollicitatietrainingen te organiseren wordt de kans van scholieren op een goede stageplek of bijbaan sterk vergroot. En het samen opzetten van project Carrière Coach maakt het scholen mogelijk jongeren in contact te brengen met een eigen mentor.

JINC verstrekt lesmateriaal en regelt de eerste trainingen, en we leggen het contact met het lokale bedrijfsleven. Zo worden scholen intensief voorbereid om uiteindelijk zelfstandig de projecten te kunnen organiseren.

De tijdsinvestering verschilt per project, check daarvoor de pagina’s voor Sollicitatietraining en Bliksemstage. Alle projecten passen binnen de lessen LOB.

Help jouw leerlingen op weg naar werk!

Wil je gebruik maken van de kennis en ervaring van professionals uit het lokale bedrijfsleven? Lijkt het je zinvol om de leerlingen van jouw school of klas op weg te helpen naar werk? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op.

Impact

Onze praktische, doelgerichte aanpak werkt. Dat denken we niet alleen, dat blijkt ook uit de onderzoeken die we hebben laten uitvoeren naar onze projecten. Meer lezen? Check dan de rapporten over Bliksemstage en Sollicitatietraining .

12
scholen deden in 2022-2023 mee aan Game Changer
7
gemeentes vormen het decor van dit project: Alkmaar, Bergen op Zoom, Deventer, Emmen (en omgeving), Gouda, Heerhugowaard en Venlo
3030
kinderen bereiken we dit schooljaar

Wil je als professional meedoen aan een project van JINC? Of denk je dat het iets is voor de school waar je werkt? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op.

Interesse in Game Changer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nationale Postcode Loterij _logo_2022_RGB

Game Changer wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Nationale Postcode Loterij.