“Het is leuk eens met eigen ogen te ervaren wat voor projecten er worden aangeboden op vmbo-scholen,” reageerde Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies na afloop van de Sollicitatietraining. “Naar mijn idee veel effectiever dan zo’n hele stapel papier doorspitten.” Spies bracht maandag 5 maart een werkbezoek aan Vmbo Slinge in Rotterdam Zuid, waar zij onder andere het project Sollicitatietraining van JINC bijwoonde.
 
Trainers Ids Thepass (Laurens) en Wouter Krijger (Albert Heijn) oefenden tijdens de trainingen rollenspelen met de leerlingen. Toen de trainers Spies uitnodigden om ook een gesprek te voeren, aarzelde zij geen moment. Jessica (15 jaar) was de gelukkige. Zij mocht aanschuiven aan de sollicitatietafel. Ze solliciteerde op haar droombaan: verpleegkundige bij Laurens. Best spannend, je zit immers niet elke dag aan tafel met én de minister én je toekomstige werkgever! Maar volgens Spies en Thepass ging het hartstikke goed en kwam dat wel goed met die carrière in de verpleging. 
 
Aanleiding voor het bezoek is dat de minister graag op de hoogte blijft van het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid, een plan om de leefbaarheid op Rotterdam Zuid te verbeteren. Eén van de speerpunten is de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Die middag voerde Spies een Kamerdebat over het thema Wijkaanpak.