Het SKB is een samenwerkingsverband van Petje af, Jong Ondernemen, Move, Stichting Nederlands Debat Instituut en JINC. De organisatie richt zich gericht op het vergroten van kansengelijkheid en het geven van aanvullend burgerschapsonderwijs. “Onze droom is dat álle leerlingen in Nederland toegang hebben tot aanvullend en verrijkend onderwijs.”

Waardevol

Wiersma kon met eigen ogen zien hoe waardevol dit soort onderwijs is voor leerlingen. Hij bezocht een debattraining voor leerlingen in groep 8 en gaf hen een aantal complimenten en tips vanuit zijn eigen ervaring. Dit soort ervaringen kunnen leerlingen enorm doen groeien in hun vaardigheden en zelfvertrouwen!

Ook gingen we met de minister en de school in gesprek over ons gezamenlijke aanbod en onze doelstellingen. Voor echte kansengelijkheid zijn, naast goed cognitief onderwijs, aanvullende educatieve programma’s gericht op de brede ontwikkeling van kinderen en jongeren essentieel. Hoe zorgen we er samen voor dat álle leerlingen toegang krijgen tot dit soort verrijkende ervaringen?

Een goed gesprek dat smaakt naar meer!