Puber zijn betekent: snel groeien, omgaan met een lichaam dat verandert, jezelf opnieuw ontdekken, je plek op de wereld leren kennen. In deze video nemen we je mee in de ontwikkeling die jongeren ondergaan, zodat je je beter in het fascinerende puberbrein kunt verplaatsen.

Jongeren | Lichamelijke ontwikkeling Bron: youtu.be

Tussen het 10e en 25e jaar doorlopen de hersenen een grote verbouwing. Welke gevolgen dit heeft en welke voordelen het oplevert? Je ontdekt het in deze video!

Jongeren | Cognitieve ontwikkeling Bron: youtu.be

Als puber ontdek je jezelf. Wat vind je leuk en wat niet? Waar ben je goed in en waar niet? Bekijk in onderstaande video hoe deze ontwikkeling verloopt.

Jongeren | Sociaal-emotionele ontwikkeling Bron: youtu.be

Je gaat straks aan de slag met allemaal verschillende jongeren. En je wilt natuurlijk dat wat je vertelt, ook bij ze binnen komt. Hoe je dat doet? Wij geven je tips!

Communiceren met jongeren Bron: youtu.be

Als je met jongeren werkt, kun je soms lastige situaties tegenkomen. Docent Yasin geeft in deze video de beste tips & tricks om jouw les in goede banen te leiden.

Jongeren | Omgaan met bijzondere situaties Bron: youtu.be

Om het af te maken, geven we je ook wat tips over de omgang met de leerlingen per onderdeel van de Bliksemstage. Lees dus hier verder!