Moeilijke woorden leren in het Universiteitsmuseum of op het hoofdkantoor van Rabobank Utrecht, spannend en leuk! Ongeveer 40 leerlingen van basisschool De Panda en OBS Overvecht, locatie Teun de Jagerdreef maakten het mee en gingen begin maart op pad tijdens twee nieuwe TaalTrips: TaalTrip ‘Mens & Dier’ en ‘De Bank’. 

Mens & Dier
Braakballen uitpluizen, skeletten bekijken en intussen moeilijke woorden leren… dat komt niet vaak voor! Vol enthousiasme stortten de leerlingen van OBS Overvecht zich op de braakballen: “Ik wil dat mijn vader het museum koopt zodat ik elke dag braakballen kan uitpluizen”, aldus een leerling, maar er was ook ander werk aan de winkel. Tijdens de activiteiten in het Universiteitsmuseum leerden de leerlingen allerlei moeilijke woorden met betrekking tot mensen en dieren. ‘Geraamte’, ‘verteren’, ‘gewerveld’ en ‘beenderen’, wat betekenen deze woorden eigenlijk precies? En in welke context komen ze vaak voor? De leerlingen van OBS Overvecht kunnen het u voortaan goed uitleggen.

De Bank
Niet alleen het Universiteitsmuseum kreeg bezoek van enthousiaste leerlingen, ook het hoofdkantoor van Rabobank Utrecht mocht een groepje ontvangen. 19 leerlingen van basisschool De Panda gingen op pad naar het hoofdkantoor en waren zichtbaar onder de indruk van alles wat ze daar hoorden en zagen! ‘Salaris’, ‘concurrent’, en ‘dienstverlening’, het zijn voor de leerlingen van De Panda geen onbekende woorden meer. Ze leerden niet alleen wat ‘bankbiljet’ betekent en hoe je het gebruikt, maar mochten er ook één zelf ontwerpen. Met glitterpapier, gekleurde stiften en lijm knutselden de leerlingen erop los en maakten ze de meest uiteenlopende biljetten, met twee of zes nullen, het kon allemaal.