Ruim 80 organisaties in Amsterdam doen mee aan de speciale Girls Only editie. Zij ontvangen op donderdag 1 juni basisschool- of vmbo-leerlingen die zich als meisje identificeren. Op deze manier krijgen de meiden uit de doelgroep steun, perspectief én rolmodellen aangereikt. Enkel de Bazen van Morgen zijn meisjes. De Bazen van Nu zijn zowel man als vrouw, omdat we iedereen nodig hebben in de strijd voor gelijke kansen op de werkvloer.

De reden dat we JINC Baas van Morgen – Girls Only dit jaar alleen in Amsterdam organiseren is omdat JINC hier 20 jaar geleden is ontstaan en het de basis vormt van waaruit we nieuwe ideeën kunnen exploreren. Daarnaast zijn er in Amsterdam veel hoofdkantoren gevestigd, zoals het financiële hart van Nederland. Daarnaast heeft Amsterdam een vrouwelijke burgemeester en kent ze een vrouwelijke wethouder, Marjolein Moorman, die ook landelijk zeer actief is op het gebied van kansengelijkheid. We zijn dan ook verheugd dat Moorman deelneemt aan Baas van Morgen – Girls Only.

We kijken ernaar uit om op 1 juni te strijden voor gelijke kansen op de werkvloer. Want niet alleen je postcode, maar ook je gender mag geen voorspeller van je toekomst zijn.

Benieuwd welke organisaties er allemaal meedoen? Kijk dan hier 

*alle leerlingen die aan JINC Baas van Morgen – Girls Only meedoen identificeren zichzelf als meisje.