Dit keer geen kennismaking met een nieuwe partner of medewerker, maar met twee echte JINC-leerlingen van het nieuwe project Weten Wat je Wil. Skander en Mitchell staan in de spotlights en worden gedurende een periode van 4 jaar op de voet gevolgd bij hun ervaringen rondom Weten Wat je Wil. We trappen af met een introductie!

Mitchell & Skander                                                                           
Hobby’s: voetballen en houtbewerking, buiten spelen en computeren                                 
Favoriete vak: techniek, techniek                                                  
Bliksemstages: Volksbond en Hogeschool Inholland, Volksbond en Albert Heijn             
Coach: Carlos van Ree (Rabobank), Zaid Aadroun (Albert Heijn)                                     

Timmerman en iets met computers
Het is niet makkelijk om erachter te komen wat je later wilt worden. Waar ben je goed in? Welke vakken vind je leuk op school? En wat wilde je worden toen je klein was? Het is een greep uit de vragen die leerlingen krijgen voorgelegd tijdens het project Weten Wat je Wil. Skander en Mitchell hebben de eerste twee Bliksemstages en ontmoetingen met hun coach achter de rug. Zijn ze een stapje dichter bij wat ze willen? Mitchell is er al zo goed als zeker van en treedt naar alle waarschijnlijkheid in de voetsporen van zijn broer: “Ik wil graag timmerman worden, net als mijn broer. Als het meezit kan ik volgend jaar al stage gaan lopen”. Skander heeft ook al een idee, maar hoe dat vorm moet krijgen weet hij nog niet: “Het lijkt mij heel leuk om iets met computers te gaan doen, maar wat precies weet ik nog niet. In mijn vrije tijd help ik mijn ouders met de computer, die snappen er niks van. Als mijn moeder wil internetten roept ze: “Skander! Hoe moet dit?” En dan kom ik helpen”. Wat vind je het leukst aan computers? “De techniek die erachter zit.”

Tijdens het project worden Skander en Mitchell begeleid door hun coaches. Waar hebben ze het met elkaar over? En hoe helpt hun coach bij het ontdekken wat ze later willen gaan doen? “De coach helpt je vooral om na te denken over de toekomst en wat je dan wilt gaan doen. Hij is eigenlijk de ondersteuner bij wat je wilt gaan worden. Hij denkt met je mee en geeft ideeën over welke opleiding je het beste kunt gaan volgen als je bijvoorbeeld timmerman wilt worden zoals ik”, aldus Mitchell. Skander: “Het is handig voor je toekomst om met je coach te praten en het is ook heel leuk dat de coaches echt uit het bedrijfsleven komen.”

In het nieuwe schooljaar, na de zomervakantie, starten Skander en Mitchell met alweer het tweede jaar van Weten Wat je Wil. In de volgende nieuwsbrief opnieuw een update van de ervaringen van beide leerlingen rondom het project!