Het schooljaar is begonnen! JINC vliegt uit de startblokken en de eerste projecten zijn alweer begonnen. Zo ook het project Ondernemen doe je zo! Maandag 1 september verzamelden de leerlingen van het Bredero Beroepscollege uit Amsterdam-Noord zich bij de Nederlandse Bank voor de eerste bijeenkomst van acht, waarin de leerlingen een realistisch beeld krijgen van de dagelijkse praktijk van het ondernemen.

In groepjes van vijf werden de leerlingen van het Bredero Beroepscollege aan de hand genomen door een coach met uitgebreide kennis over en ervaring met het ondernemerschap. Verschillende coaches van onder andere KLM namen de leerlingen mee in de wereld van het ondernemen met allen hetzelfde doel: het overbrengen van hun kennis op de leerlingen en hen daarmee meer inzicht te geven in de leuke, maar ook minder leuke kanten van het ondernemerschap.

Na een korte voorstelronde begon de bijeenkomst met een quiz over ondernemerschap, waarna de coaches alle ins en outs over het ondernemerschap met de leerlingen deelden. De leerlingen waren zichtbaar enthousiast en onder de indruk van de verhalen van de coaches. Vervolgens liepen de leerlingen en coaches diverse opdrachten na en kreeg elk groepje een bedrijf toegewezen waar zij uiteindelijk een ondernemingsplan voor gaan opleveren en presenteren. De tijd vloog voorbij en het einde van de eerste bijeenkomst was al snel een feit. Veel leerlingen verlieten de zaal met de woorden: ‘’Ik heb er zin in!’’.

JINC hoopt ook dit schooljaar weer veel jongeren een duw in de goede richting te geven. In de zomer hebben wij ons optimaal voorbereid op opnieuw een succesvol JINC-jaar. Het projectmateriaal is verbeterd en vernieuwd en ook dit jaar maken de leerlingen weer kennis met tal van interessante coaches en bedrijven. Wij zijn er klaar voor, jij ook?!