In de serie ‘JINC’ers in het zonnetje’ stellen we iedere week een aantal verrassende vragen aan een JINC-medewerker. Wat houdt JINC’ers bezig? Waar kan je ze voor wakker maken? En wat inspireert hen? Vandaag maken we kennis met Esmée, projectmedewerker bij JINC in Den Haag.

1. Wat is het leukste dat je gisteren hebt gedaan?

Gisteren was ik op bezoek bij een nieuw Bliksemstagebedrijf: Q42. Dat was super leuk! De enthousiaste leerlingen mochten daar meekijken en kregen nieuwe inzichten. Dat zorgt bij mij altijd voor een energieboost. Ik word daar zo blij van!

2. Waarom werk je bij JINC?

Ik ben gestart als vmbo’er in Den Haag en dacht dat ik nooit die ‘’bovenlaag’’ van universitair niveau zou halen. Ik heb inmiddels een vmbo-, havo- en hbo-diploma op zak en een pre-master en master afgerond. Dat was hard werken. Mijn ouders waren nooit gefocust op opleidingsniveau, maar vinden dat je ergens moet gaan werken waar je passie en liefde voor hebt. Dankzij hen heb ik kunnen ontdekken waar mijn passie ligt. Dat zijn twee dingen: met veel verschillende mensen werken en voor jongeren iets betekenen. Én daarnaast ondernemer zijn met mijn eigen bedrijf als make-up artist en haarstylist. Ik gun jongeren diezelfde kans om te ontdekken waar hún passie en liefde ligt. Ongeacht het niveau dat ze zullen/kunnen behalen. Daarom werk ik met veel plezier voor JINC.

3. Waar kan ik jou voor wakker maken?

Je kan mij wakker maken voor een zonnige vakantie en pepernoten!

4. Wat is jouw grappigste JINC anekdote?

Dat een leerling in plaats van ‘kindercrèche’ de fout had gemaakt om ‘kindercrash’ te schrijven bij de naam van het bedrijf. Daar heb ik erg om kunnen lachen.

5. Wat was het eerste dat je kocht van je eigen geld?

Een mooie nieuwe fiets. Ik hou heel erg van fietsen door Den Haag!

6. Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

Personen die generaliseren, mensen die hun afspraken niet nakomen en luiheid.

7. Wat is je beste moment van de dag?

De ochtend is mijn beste moment! Ik ben echt een ochtendmens en ga vaak voordat ik moet werken nog even sporten. Dan sta ik om 6 uur in de sportschool en, hoe raar het ook klinkt, vind ik het heerlijk om mijn dag daarmee te starten.

8. Wat is jouw mooiste JINC verhaal?

Een leerling vulde bij een Bliksemstagebedrijf het MCH (ziekenhuis) in als zijn geboorteplaats. De begeleider vanuit het bedrijf sprak hem toe en zei dat de jongen inderdaad in een ziekenhuis geboren was. Een volgende keer moest hij alleen wel bij deze vraag invullen dat hij in Den Haag geboren is. “Want daar mag je trots op zijn!”, zei hij. Ik vond dat een geweldig moment. Het is iets kleins wat echt impact kan hebben op de loopbaan van deze leerling. Daarnaast was het een heel mooi en persoonlijk moment tussen de begeleider en leerling.