Natuurlijk waren de kinderen voorafgaand aan de training wat zenuwachtig. Ze gaan immers niet elke dag op bezoek bij een groot bedrijf om daar een training te krijgen van professionals. Met wie ze, ten overstaan van al hun klasgenoten, een heus sollicitatiegesprek moeten naspelen.

Na afloop waren de leerlingen positief over de ervaring. Zoals een deelneemster het verwoordde: ,,Wat ik vandaag heb geleerd, ga ik sowieso gebruiken voor mijn volgende sollicitatiegesprek.”

Wat ik vandaag heb geleerd, ga ik sowieso gebruiken voor mijn volgende sollicitatiegesprek.

Theo van Kessel, directeur Business Improvement & Change bij pensioenbeheerder APG en één van de gelegenheidstrainers, deelt dat enthousiasme. ,,Ik heb in mijn carrière zo vaak meegemaakt dat jongere sollicitanten slecht waren voorbereid op het gesprek. Dat is jammer, want het maakt het lastig om talent te herkennen. Ik geloof zeker dat zo’n training helpt om dat probleem op te lossen.”

Conclusie van zowel de school als van de aanwezige bedrijven: JINC is hartstikke welkom, ook in Limburg. Wij gaan dus snel onderzoeken of we verder aan de slag kunnen in deze provincie!