Wethouder Mario Stam, een van de gelegenheidstrainers die 180 vmbo’ers van het Lentiz College de fijne kneepjes van het solliciteren leerde, zei tijdens een toespraak dat hij dit JINC-project een warm hart toedraagt. “Met sollicitatietrainingen brengen we leerlingen verder. Een volgende keer komen ze beter beslagen ten ijs. Ik zou willen dat ik dit vroeger ook had gehad, dat had mij een aantal teleurstellingen gescheeld.”

Met sollicitatietrainingen brengen we leerlingen verder. Een volgende keer komen ze beter beslagen ten ijs.

Projectleider Hanke Amels, die de uitbreiding van JINC Rotterdam naar Schiedam onder haar hoede heeft, is opgetogen dat de eerste training een feit is. ,,Net als in Rotterdam groeien er in Schiedam veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hun een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als iedereen.”

Handen uit de mouwen

De sollicitatietraining van 2 november, gegeven door in totaal 18 directeuren, politici en managers, is de eerste uit een reeks waarmee JINC in Schiedam dit jaar ruim 250 jongeren zal bereiken. Daarnaast gaan we voor 100 leerlingen Bliksemstages organiseren bij dertien bedrijven uit de regio Schiedam. Tijdens deze bedrijfsbezoeken, waarbij de leerlingen de handen uit de mouwen mogen steken, vergroten de deelnemers hun kennis van de arbeidsmarkt en groeit hun inzicht in de eigen vaardigheden.

Uiteraard hopen we dat we na deze pilot onze aanwezigheid in Schiedam verder kunnen uitbouwen.