Begin mei gingen er 76 basisschoolkinderen digitaal op Bliksemstage bij een aantal bedrijven uit hun stad Antwerpen. Dit schooljaar zullen daarna nog een kleine 200 leerlingen volgen – online en hopelijk ook ‘in real life’.

Ik was verontwaardigd en geraakt door de verhalen achter de cijfers. Het is vreselijk hoeveel jong Antwerps talent verloren gaat.

Koen van Roey, oprichter en directeur van JINC België, kijkt met veel plezier op de kick off terug. “Ik ben superblij en ook trots dat we nu eindelijk echt zijn begonnen! Blij voor de kinderen die hun blik op de wereld verruimen. Blij om te zien hoe gemotiveerd en enthousiast de vrijwilligers van onze eerste partners zijn. Trots dat we dit toch voor elkaar kregen in een jaar waar niets mogelijk leek.”

Hard nodig

In Vlaanderen is een organisatie als JINC ook hard nodig, zegt Van Roey. “We kennen hier  een aantal erg mooie en zeer goede initiatieven die jongeren ondersteunen tijdens hun schoolloopbaan. Helaas kan je hier pas terecht vanaf de leeftijd van 15 jaar en wanneer de nood erg groot is, of wanneer je voldoet aan bepaalde indicatoren.”

Ondertussen verlaat in Antwerpen 1 op de 5 jongeren de schoolbanken zonder een diploma. In kwetsbare wijken stijgt dit cijfer zelfs naar 1 op de 3. “Ik was geraakt door de verhalen achter deze cijfers. Het is vreselijk hoeveel jong Antwerps talent verloren gaat, talent dat eigenlijk zo voor het oprapen ligt. Ik kon dus niet anders dan opzoek gaan naar oplossingen en geloof er sterk in dat JINC veel van deze jongeren dat spreekwoordelijke zetje kan geven.”

Ben jij met jouw bedrijf actief in Vlaanderen? En wil je ook daar iets doen voor #gelijkekansen voor kinderen? Lees dan hier verder.

JINC België
Offerandestraat 1
2060 Antwerpen

T: +32 465 04 39 44

E: info@jincbelgie.be