Bijna 1.100 leerlingen van het Nordwin College, CSG Comenius Zamenhof en Piter Jelles Ynsicht maakten tot nu toe gebruik van die mogelijkheid. En ook bij hen slaat de formule aan, zo valt op te maken uit hun reacties.

Het is toch anders dan met een docent. De trainers die komen, hebben echt verstand van solliciteren.

Tijdens een sollicitatietraining, eind vorige maand op het CSG Comenius, zei de 15-jarige Calvin bijvoorbeeld: “Het is toch anders dan met een docent. De trainers die komen, hebben echt verstand van solliciteren. Ik heb geleerd dat het geven van een goede hand en oogcontact maken belangrijk is.” Zijn klasgenoot Jens vulde aan: “De trainers hebben veel ervaring in het voeren van sollicitatiegesprekken, daar leer je van. Ik kreeg als feedback dat het gesprek natuurlijk verliep en dat je altijd jezelf moet blijven.”

Groei

In 2018 hoopt JINC Leeuwarden 1.400 leerlingen te bereiken. Die groei is van belang. Want de Friese hoofdstad mag dan relatief klein zijn, hij komt vier keer voor in de top tien met armste wijken in Nederland. Voor veel kinderen is het daarmee geen makkelijke plek om op te groeien. In totaal doen 50 bedrijven en instellingen uit Friesland met onze activiteiten mee.

Heb je interesse in onze activiteiten in Leeuwarden? Lees hier dan meer!