Leerlingen van vmbo’s in wijken met sociaaleconomische achterstand ontdekken tijdens de workshop dat ook zij een netwerk hebben en hoe ze dat kunnen uitbouwen. Elke relatie, ook die met hun mentor of de baas van de supermarkt waar ze op zaterdag werken, draagt immers bij aan hun sociaal kapitaal. En elke relatie kan het cruciale linkje zijn naar een nieuwe baan, opleiding of opdracht.

Netwerk inzetten

Dit schooljaar zal JINC de kansen van minimaal 660 leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag verder vergroten. Daarna zal de workshop naar verwachting verder worden uitgerold.

De aftrap op het Cburg College Amsterdam van vorige week smaakt alvast naar meer! In de woorden van een vrijwilliger: “Voor de meeste leerlingen was dit een eerste kennismaking met netwerken. Het is ontzettend belangrijk voor hun verdere loopbaan dat ze meer bewust worden van hun netwerk en deze gaan inzetten.”

Wil je kinderen helpen te ontdekken wat de arbeidsmarkt hen te bieden heeft, waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze hun netwerk kunnen opbouwen? Kijk dan hier wat je kunt doen!